HBSS wint sleutelduel overtuigend

HBSS heft het sleutel duel met HVV Hercules overtuigend gewonnen. Het keurkorps won in Den Haag met maar liefst 0-5. Door de overwinning verlaten de Schiedammers de laaste plaats en is de afstand tot een directe handhavings plaats nog maar 7 punten.

HBSS heeft vanmiddag na een prima overwinning de laatste plaats over gedaan aan tegenstander Hercules. In de met 0-5 gewonnen wedstrijd speelde Naigy Klepke met 2 assists en 2 doelpunten een belangrijke rol.

Vanaf de eerste minuut liet de brigade van Toon Wolters zien dat ze voor niets minder dan de overwinning naar Den Haag waren gekomen.
Men was de gehele eerste helft de bovenliggende partij. Dat resulteerde aanvankelijk alleen in kansen door een aantal prima aangeschneden corners van Naigy Klepke waar helaas te weinig mee gedaan werd. Diezelfde speler had wel een belangrijke rol in de rest van de wedstrijd. In het laatste kwartier van de 1ste helft kopte Klepke eerst een mooie voorzet van Zakaria Amrani fraai in (0-1) en vlak voor de rust werd hij rechts door Junior Albertus de ruimte in gestuurd. Klepke zag de voor de geblesseerd geraakte Rachid Bouali ingevallen Miloud Bel Hassani aan komen sprinten die de perfecte voorzet van Klepke daarna binnen kon schieten (0-2).

In de tweede helft kwam Hercules al vrij snel met 10 man te staan omdat een speler vanwege praten twee keer een gele kaart dus rood kreeg. HBSS ging door waar het gebleven was. Het team speelde in zijn geheel een prima westrijd In de 55ste minuut bereikte weer een dieptepass van Klepke spits Albertus. De keeper werd door hem keurig omspeeld maar het schot werd daarna door een verdediger van de lijn gehaald. Even later bediende Faisel Mellah dezelfde Albertus wiens kopbal op de paal belandde. De ingeschoten rebound van Levi Spencer werd miraculeus met zijn voeten gered door de keeper van Hercules.

Kort daarna bediende Naigy Klepke met een dieptepass van eigen helft Albertus. De fysiek sterke aanvaller schudde in een sprintduel een verdediger van Hercules van zich af en schoot de bal beheerst onder de uitkomende keeper door (0-3).

Hercules kon ook in de rest van de wedstrijd niets meer uitrichten. In de tussentijd bereikte Junior Albertus met een pass van Amrani die keurig de keeper kansloos liet (0-4). Een fraai geplaatst afstandsschot van weer Naigy Klepke die de keeper verkeerd positie zag kiezen betekende de 0-5.
Door deze derde overwinning op rij deden de oranjehemden de laatste plaats over aan Hercules en vervolgen ze hun weg omhoog.

Trainer Toon Wolters was zeer te spreken over het spel van zijn team. “We hebben loon naar arbeid gekregen. Vanaf de eerste minuut waren we de bovenliggende partij en zijn geen moment in de problemen geweest.”

Bron: waterwegsport.nl

Sponsors

Clubblad 17

Aktiviteiten

Geen evenementen

Verjaardagen

Vandaag jarig
Kevin van Doorn (26 jr.)
Arjan Gijze (46 jr.)
Jos Goedhart (50 jr.)

Binnenkort jarig
Patrick Oudhuis (28 mrt)
Delano Overgoor (29 mrt)
Tinus Streyl (30 mrt)
Martin Sommeijer (31 mrt)
Joke Bijl-van Duuren (1 apr)
Bassem EL-Ayoubi (1 apr)
Jochem Droge (3 apr)
Data Bonga (3 apr)
Sander Lansbergen (5 apr)
Jeromy Ramalho (5 apr)