Samenwerking CWO en HBSS: JO19-1

Dit seizoen zijn CWO en HBSS een mooie samenwerking aangegaan. Zowel HBSS als CWO hadden te weinig spelers om een volwaardig JO19 elftal in te kunnen schrijven bij de KNVB.
Beide verenigingen hebben met elkaar gesproken en na een aantal gezamenlijke trainingen is besloten om een samengesteld elftal bij de KNVB in te schrijven.
In de Voetbal.nl app staat het elftal vernoemd als “ST CWO/HBSS JO19-1”.
Het eerste deel van het seizoen zullen de thuiswedstrijden op het terrein van CWO gespeeld worden in de shirts van CWO. Tijdens de uitwedstrijden zal het tenue van HBSS gedragen worden. Na de winterstop zal dit omdraaien en zullen de thuis wedstrijden aan de andere kant van de rijksweg bij HBSS gespeeld worden.

 

Nadat de eerste bekerwedstrijd verzet was, was het afgelopen zaterdag eindelijk zover dat dit nieuwe samengestelde team de aftrap kon gaan nemen. ZBVH O19-1 uit Zuid-Beijerland was de tegenstander. Ondanks dat we in de eerste helft beter waren dan ZBVH, was duidelijk dat onze spelers nog een beetje aan elkaar moesten wennen….eh…en ook aan het spelen op gras. Positioneel was het nog niet helemaal op orde, lagen de linies zo nu en dan te ver uitelkaar en werden er te veel onnodige fouten gemaakt. ZBVH kreeg hierdoor onnodig veel ruimte en bleven ze in de wedstrijd. Door een mooi genomen vrije trap en een direct ingedraaide hoekschop kon ZBVH twee maal scoren. Onze keeper Levi moest zelfs een keer of 3 een 1-tegen-1 duel winnen, anders hadden we in de eerste helft meer doelpunten tegen gekregen. Gelukkig konden wij ook nog een keer scoren, waardoor we met een stand van 1-2 de rust in gingen.
Na wat omzettingen speelden de jongens in de tweede helft een stuk beter. De linies lagen dichter bij elkaar en ze konden gemakkelijker overbrugd worden. De bal werd veel beter rond gespeeld en was, bij balverlies, door goed drukzetten snel weer veroverd. Gaan de weg de tweede helft was het team, en met name Noah, ontketend. ZBVH had niks meer te vertellen en de doelpunten vlogen ons dan ook om de oren. Dit resulteerde in een eindstand van 9-2, waarbij Noah 10 minuten voor tijd een publiekswissel kreeg. Hij scoorde afgelopen zaterdag namelijk 6x.

De trainers (Umit, Arjan en Haci) zagen tijdens de wedstrijd natuurlijk een aantal verbeterpunten, maar waren uiterst tevreden over deze eerste wedstrijd. Ook de jongens onderling waren opgetogen.
De kop is er af en samen gaan we er, met deze samenwerking, een mooi en sportief seizoen van maken. Laten wij een voorbeeld zijn voor veel verenigingen.

 

Umit, Arjan, Haci en Adri

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Sponsors

Clubblad 1

Aktiviteiten

Geen evenementen

Verjaardagen

Vandaag jarig
John van Gilst (22 jr.)

Binnenkort jarig
Bilal Kaddouri (21 sep)
Larissa van Herpe (21 sep)
Freddie Pons (22 sep)
Dewy van Walsum (22 sep)
Stanley Weeda (23 sep)
Dennis Posthuma De Boer (24 sep)
Paul Winterswijk (24 sep)
Justin Latupeirissa (24 sep)
Henny de Gids (25 sep)
Jan van der Hurk (25 sep)