Gerrit Fukkink was de vader van het gehandicaptentoernooi

 

 Gerrit Fukkink op zijn vaste stek: de wedstrijdtafel van het G-toernooi. (Foto: Johan van Dijk)

Gerrit Fukkink op zijn vaste stek: de wedstrijdtafel van het G-toernooi. (Foto: Johan van Dijk)

 

SCHIEDAM – De vorige week zaterdag overleden Gerrit Fukkink was in sportkringen zéér bekend. Op 13-jarige leeftijd werd hij lid van HBSS en dat zal op zaterdag 1 juni aanstaande zeventig jaar geleden zijn. Hij verheugde zich op dit bijzondere jubileum, te meer omdat er op 1 juni een open dag is in de nieuwe accommodatie van SVV en HBSS.

 

Toernooi

In 1988 was Gerrit Fukkink de bedenker van het gehandicaptentoernooi. Er bestond al twee jaar gehandicaptenvoetbal, maar Gerrit kwam met het idee er een toernooi van te maken, bekend geworden als het G-toernooi.

Gaandeweg werd het een evenement waarbij het niet alleen om de sport ging, maar ook om amusement. Tal van Nederlandse artiesten hebben er acte de présence gegeven.

 

Veel functies

Bij HBSS heeft Gerrit Fukkink gedurende tientallen jaren de meest uiteenlopende functies bekleed. Hij was jeugdleider en wedstrijdsecretaris junioren en pupillen. Hij zat in de toernooicommissie, jubileumcommissies en de carnavalscommissie. Hij deed bardiensten en droeg bij aan het clubblad. Ook zat hij in de dagploeg van vrijwilligers.

Een bestuursfunctie ambieerde hij niet. Hij was lid van verdienste van HBSS.

 

Accommodatie

Gerrit was verheugd met de nieuwe accommodatie, die aanstaande zaterdag wordt geopend. Hij heeft die feestelijke plechtigheid net niet mogen meemaken. Behalve sportvrijwilliger was hij een echte familieman.

Hij was gek op zijn kinderen en hun partners, Fred en Lidy, en Marja en Alphons, op zijn kleinkinderen en hun partners, Danny en Joyce, Michelle en Tom, en Jeremy en op zijn achterkleinkinderen Lüna en Ella. Hij was al elf jaar weduwnaar van zijn echtgenote Wil.

 

Uitvaart

De uitvaartplechtigheid vindt maandag om 14.00 uur plaats op de Beukenhof.

 

Bron: Nieuwe Stadsblad https://www.nieuwestadsblad.nl/nieuws/algemeen/666607/gerrit-fukkink-was-de-vader-van-het-gehandicaptentoernooi-

Comments are now closed for this entry

Sponsors

Clubblad 1

Aktiviteiten

Geen evenementen

Verjaardagen

Vandaag jarig
John van Gilst (22 jr.)

Binnenkort jarig
Bilal Kaddouri (21 sep)
Larissa van Herpe (21 sep)
Freddie Pons (22 sep)
Dewy van Walsum (22 sep)
Stanley Weeda (23 sep)
Dennis Posthuma De Boer (24 sep)
Paul Winterswijk (24 sep)
Justin Latupeirissa (24 sep)
Henny de Gids (25 sep)
Jan van der Hurk (25 sep)