HBSS waardig onderuit bij koploper

Op het mooie sportpark De Zweth ging de brigade van trainer Toon Wolters op bezoek bij het afgelopen seizoen uit de 2e klasse gedegradeerde Lyra. Een wedstrijd tussen de koploper met 9 punten uit drie wedstrijden tegen de nummer laatst met slechts 1 punt. Daar was de eerste helft echter niets van terug te zien. De bezoekers gingen manmoedig de strijd aan.

In de derde minuut bereikte een voorzet van Naigy Klepke op links spits Junior Albertus die echter buitenspel stond. Zijn schot voorlangs deed er dan ook niet meer toe. Korte tijd later schoot laatste man Levi Spencer de bal vanuit een scrimmage ruim over. Een dieptebal van weer Naigy Klepke op Junior Albertus werd door de laatste helaas net te hard met zijn brede bovenbeen meegenomen waardoor de keeper van Lyra de bal kon onderscheppen. In de 9e minuut moest keeper Devin de Heij handelend optreden bij een schot van de gastheren van dichtbij.

Daarna ging het qua spel op en neer tussen de beide teams . In de 29ste minuut kwam een schot van Levi Spencer heel ongelukkig tegen het rechterbeen van Junior Albertus die bij het instinctief reageren een knieblessure opliep. Hij moest geblesseerd het veld af. Een aderlating voor HBSS. De minuten daarna was de ploeg van slag met als gevolg twee behoorlijke kansen voor Lyra met een kopbal over en een schot van dichtbij op de paal. Daarna herstelde HBSS zich. Een actie vanaf de achterlijn van Rachid Bouali kon slechts ternauwernood gered worden doir de keeper.

Vlak daarna was er een steekbal van Naigy Klepke op Yordi Molendijk , die in de handen van de keeper schoot. In de tweede helft was HBSS ten opzichte van de eerste onherkenbaar. Lyra kwam veel beter uit de kleedkamer Een verdwaalde bal kon vanaf rechts te makkelijk voor gegeven worden waarna Mike Bruggeling volkomen vrij de 1-0 na twee minuten kon binnenschieten.

Weer twee minuten later kon Coen van Mil veel te vrijstaand de 2-0 maken. Daarna kwam HBSS niet meer in de wedstrijd. In de 72ste minuut wilde keeper Devin de Heij een bal wegschieten maar gleed uit waardoor een speler van Lyra een vrije doorgang naar het doel kreeg. Levi Spencer wist nog twee keer met een uiterste krachtinspanning op de lijn een schot te blokkeren maar was kansloos bij nummer drie, 3-0 door Luc de Jong.

Daarna redde Devin de Heij nog wel twee keer knap bij een een tegen een duel. Het enige echte wapenfeit in de slotfase voor HBSS kwam uit een slim genomen uitbal van Naigy Klepke op de ingevallen Nathan de Jager. Zijn pass belandde bij Rachid Bouali die echter naast schoot. Trainer Toon Wolters was teleurgesteld in het resultaat en het spel in de tweede helft: ” We geven in drie minuten tijd heel de wedstrijd uit handen. Als we ons spel van de eerste helft tegen de koploper een hele wedstrijd vol kunnen houden hoeven we ons geen zorgen te maken.”

 

Bron: waterwegsport.nl

Comments are now closed for this entry

Sponsors

Clubblad 19

Aktiviteiten

Geen evenementen

Verjaardagen

Vandaag jarig
Niemand
Binnenkort jarig
Jeanney van Klaveren (27 apr)
Ge Maan (29 apr)
Dogan Gencer (30 apr)
Erik Peters (1 mei)
Henk v.d. Brink (2 mei)
Kim Santbulte (2 mei)
Miloud Bel-Hassani (2 mei)
Henny Slagmoolen (3 mei)
Rachid Bouali (3 mei)
Rien Klink (3 mei)