Bouw van start voor Hermes, HBSS en SVV

Bouw van start voor Hermes, HBSS en SVV

Bouw van start voor Hermes, HBSS en SVV

SCHIEDAM - Met het oplaten van tientallen ballonnen is woensdagmiddag 18 april 2018 het officiële startsein gegeven voor de bouw van het multifunctionele Sportpark Harga. Wethouders Nathalie Gouweleeuw en Marcel Houtkamp verrichtten de handeling met hulp van jeugdleden van onder andere SVV, Hermes-D.V.S. en HBSS. Behalve deze drie sportverenigingen krijgen KomKids Kinderopvang, Van der Ree Catering en Fernhout Fysiotherapie onderdak op Sportpark Harga.

 

Foto's door Robert Schaeffer

De bouw van het multifunctionele Sportpark Harga is de laatste stap in de gebiedsontwikkeling van Schiedam in Beweging, waarbij de gemeente sport naar een hoger plan tilt en ruimte maakt voor een meer gevarieerd woningaanbod in de stad. Na de opening van Sportpark Willem-Alexander in oktober 2016 en de opening van het onderkomen van hockeyvereniging HC Schiedam in april vorig jaar, is het nu tijd voor de verdere ontwikkeling van Harga. Door de herontwikkeling van sport kan de gemeente Schiedam haar ambities waarmaken op het gebied van wonen, sport, groen en duurzaamheid.  

De kwaliteit van de sport- en groenvoorzieningen neemt immers toe en er ontstaat een verscheidenheid en verduurzaming van het woningaanbod in Schiedam. “Sleutelwoord bij Sportpark Harga is duurzaamheid”, aldus wethouder Marcel Houtkamp. “De gebouwen zijn gasloos, er komen zonnepanelen op de daken en er is LED-verlichting. Bovendien zorgt de gemeente dat voor het beheer en onderhoud de komende dertig jaar wordt gezorgd. Daarvoor zal een stichting worden opgericht, net zoals bij Sportpark Willem-Alexander.”

In de punt van het Trimpad, de Olympiaweg en de Sportlaan zal een multifunctioneel complex voor voetbal, cricket, squash, rugby en paramedische zorg, waaronder fysiotherapie en kinderopvang, verrijzen. Sportpark Harga omvat twee duurzame sportgebouwen, een beweeg- en gezondheidscentrum, vijf kunstgrasvelden, drie grasvelden en vier indoor squashbanen. “Die combinatie van functies vind ik belangrijk. Daarom maken we multifunctionele gebouwen waarin verschillende soorten gebruikers een plek krijgen en elkaar kunnen vinden op het gebied van sport en zorg”, aldus wethouder Nathalie Gouweleeuw. 

De planning is dat het nieuwe en duurzame Sportpark Harga eind 2018 wordt opgeleverd. Het is de bedoeling dat Hermes-D.V.S. er dit cricketseizoen - dat over enkele weken begint -  zijn wedstrijden al zal gaan spelen, met een daartoe te plaatsen tijdelijke accommodatie.

 

Bron: deschiedammeronline.nl

Comments are now closed for this entry

Clubblad 09

Aktiviteiten

Geen evenementen

Verjaardagen

Vandaag jarig
Maurice Mannee (39 jr.)

Binnenkort jarig
Faeez Kardar (23 nov)
Nino Krijnen (24 nov)
Ger van Kampen (24 nov)
Jamey de Ridder (25 nov)
Adam El Bouïadi (25 nov)
Patrick Valdeblanquez (25 nov)
Younes Hamdaoui (25 nov)
Gerard Pijnacker (26 nov)
Stefan Kovacevic (26 nov)
Gary R. Smits (30 nov)