SVV, HBSS, Hermes Park

SVV, HBSS, Hermes Park

 

SPORT - Binnen enkele jaren zal Hermes-DVS verhuizen naar een andere plek in sportpark Harga. SVV en HBSS blijven ongeveer op dezelfde plek. De plannen zijn nog voorlopig, maar beginnen contouren te krijgen. De plattegrond (afbeelding links boven) laat de verdeling van de velden zien. De bouwschets (afbeelding rechts boven) geeft een indruk van hoe de kantines van de drie clubs eruit kunnen gaan zien.

Op de afbeelding beneden zien we de schets van het gebouw van Hermes-DVS, links op de afbeelding de schets van het gebouw van SVV en HBSS. De kleedkamers zijn beneden, de kantines boven. De afbeelding rechts boven is het eerste voorontwerp van het verenigingsgebouw van HBSS en SVV. 

Hermes-DVS speelde vele jaren aan de Damlaan, aan de rand van de oude binnenstad. De woningnood na de Tweede Wereldoorlog moest worden aangepakt. Op het sportveld van de club uit 1884 verrezen de flats van de nieuwe wijk Nieuwland. In 1960 verhuisde de club naar sportpark Harga. Nu bijna zestig jaar later is de grond opnieuw schaars en nodig voor bouw van grondgebonden woningen, waaraan een gebrek is binnen de gemeente. Het is de bedoeling dat Hermes-DVS binnen een paar jaar verhuist naar een nieuw complex dat enkele honderden meters verder in sportpark Harga zal worden aangelegd. Op dit complex zal niet alleen Hermes-DVS (cricket, voetbal, squash, rugby) gevestigd zijn, maar ook de voetbalclubs SVV en HBSS. Hermes-DVS krijgt daarbij de beschikking over een eigen clubhuis. SVV en HBSS krijgen beide de beschikking over een eigen kantine binnen één gebouw. 

Op de plattegrond is onder meer de voorlopige indeling van de velden te zien. De lichtgroene zeshoek is het grasveld, waarop in het cricketseizoen het hoofd cricketveld ligt en in het winterseizoen twee voetbalvelden. De pitch van het cricketveld zal gevormd worden door een mat, zoals dat op het huidige complex van de cricketclub ook het geval is. Naast het hoofdcricketveld liggen drie cricketkooien. Daarnaast ligt een kunstgrasveld, als rugbyveld, dat ook als voetbalveld te gebruiken is. Het rugbyveld is iets groter dan een voetbalveld (het is nog de vraag hoe met de belijning zal worden omgegaan, die verschillen immers voor rugby en voetbal; waar op echt gras met door water oplosbare kalkstrepen wordt gewerkt, zal dit op kunstgras mogelijk andere verf vereisen). Het veld linksonder is eveneens gras, in de zomer voor cricket en in de winter voor voetbal. Dit cricketveld is iets groter dan het huidige tweede cricketveld bij Hermes-DVS. Het veld (iets donkerder groen op de plattegrond) dat in het verlengde ligt van de pitch van het cricketveld is het voetbal hoofdveld van Hermes-DVS. Dat is een kunstgrasveld. Daarnaast ligt het voetbal hoofdveld van SVV, eveneens kunstgras. We zien nog een kunstgrasveld aan de andere zijde van het gebouw van SVV en HBSS; dat is het voetbal hoofdveld van HBSS, eveneens kunstgras. 

 Wat de herindeling van Harga betreft, staat ook nog de vraag open waar de verschillende hondensportverenigingen, die nu in het gedeelte langs de A20 gevestigd zijn, naar toe zullen verhuizen. Een van de locaties die de gemeente mogelijk in gedachte zou kunnen hebben, is op Thurlede in het nu niet gebruikte voormalige ODI-complex (zie derde foto onder; een deel van het complex wordt tijdelijk als parkeerterrein gebruikt). Dan zouden de hondenvereniging buren worden van aan de ene kant handbalvereniging DWS en aan de andere kant de vele mensen die daar hun kinderen laten spelen en in de zomermaanden aan het bbq-en zijn.

 

Bron: deschiedammeronline.nl

Comments are now closed for this entry

Clubblad 02

Aktiviteiten

Geen evenementen

Verjaardagen

Vandaag jarig
Niemand
Binnenkort jarig
Ergio Frans (21 aug)
Khaled Soliman (21 aug)
Oualid Tarifit (23 aug)
Klaas Gijze (24 aug)
Justin Latupeirissa (24 aug)
Andre van de Berg (25 aug)
Jeffrey Pijnenburg (25 aug)
Mojdeh Noushazar (26 aug)
Thijmen van Veen (26 aug)
Jaap van Dien (26 aug)