Scherp HBSS bijna veilig

Scherp HBSS bijna veilig

Scherp HBSS bijna veiligVOETBAL - Terwijl de zon doorbrak boven het Harga-sportpark, zette Rachid Larrosi  de eindstand op 2-0. Opponent SVS (Capelle aan den IJssel) werd op keiharde wijze op zijn plaats gezet en ging daarenboven ook nog met 5 gele kaarten op zak naar huis. ,,Het was voetballend misschien niet altijd oogstrelend,'' bekende HBSS-trainer Toon Wolters, ,,maar ik heb nooit getwijfeld aan onze overwinning.''

door Ton de Leede


Sport Vereniging Schenkel, de nummer 3 in de 3e Klasse C, dat in de thuiswedstrijd een prima overwinning van 2-1 had geboekt, leek HBSS wel eventjes opzij te willen schuiven. De helder blauw-witte lengtestrepen op het shirt gaven een frisse aanblik waartegen het oranje van de thuisploeg schril afstak. Maar het spel van de gasten was allerminst helder en klaar. Er moet van heel goede huize gekomen worden om het elftal van de bloedfanatieke Toon Wolters te imponeren. 

Houdt Braaf Stand Schiedam, inmiddels aardig gemodelleerd naar de visie van de coach, wierp zich vanaf de eerste seconde als een losgeslagen bloedhond - in de positieve zin van het woord - op elke tegenstander die maar in de buurt kwam. Niet altijd zijn de spelers scherp genoeg en dan brult de trainer de nodige aanbevelingen het veld in. Hoog druk zetten is meestal het devies, maar soms is het veld gewoon te lang om als aanvaller te gaan sleuren. Toch werpt de tactiek zo langzamerhand zijn vruchten af, want de HBSS-spelers snappen steeds beter de niet al te moeilijke bedoelingen van hun trainer-coach. Toon Wolters laat niet alleen knalharde aanwijzingen horen, ook een goed actie of ingreep krijgt alle aandacht van hem.

Over de 1e helft viel bijna niets te schrijven, aangezien er werkelijk geen doelkans was te noteren. Gelukkig liet buitenspeler Julio Ceasar Mendes Texeira de Schiedamse harten opspringen. Zijn voorzet werd keurig door Vince Timmers in het garen geknikt (1-0).

Het tweede bedrijf gaf een meer voetballend beeld te zien. SVS, dat zijn trainer Wout Ooms naar de tribune gestuurd zag worden, kreeg beter door dat de punten niet cadeau werden gegeven en zocht meer de aanval. HBSS verdedigde verbeten en had in de 20-jarige Steven Lugtmeijer een foutloze sluitpost. Met razendsnelle uitvallen waren de Schiedammers keer op keer gevaarlijk voor de vijandelijke doelmond. Ibrahim 'Ippi' Kizilay, super beweeglijk en hard werkend, zag geen kans de voorsprong te verdubbelen. Net nadat in een scrimmage de bal van de Schiedamse doellijn was gewerkt, lag het veld open voor invaller Rachid Larrosi. Zoals door Toon Wolters was voorspeld aan zijn rechterhand Maurice Mannee. De gouden wissel zorgde op fenomenale wijze voor de 2-0, welke stand een minuut later de eindstand bleek.

,,Zó hard gevochten,'' aldus Toon Wolters, ,,en zó hard verdiend. SVS liep al vanaf de eerste minuut te mekkeren, hun grote fout. Mijn spelers moeten de scheids met rust laten en al helemaal niet gaan zeuren tegen die man. Zij pakten daardoor 5 gele kaarten en wij helemaal niets. Ook daar ben ik trots over. We zijn nog niet helemaal veilig, maar daar wordt aan gewerkt, neem dat van mij aan.''

Scheidsrechter was R. de Graaf uit Rotterdam. Volgens eigen zeggen jeugdspeler geweest bij Sparta en 4 jaar contractspeler bij Excelsior Rotterdam.

 

Bron: deschiedmmaeronline.nl

Comments are now closed for this entry

Clubblad 05

Aktiviteiten

Geen evenementen

Verjaardagen

Vandaag jarig
Abdelkader Ferdaous (28 jr.)
Adilson Lopes Furtado (34 jr.)
Falco Schoenmakers (26 jr.)
Edo van der Velden (32 jr.)
Paul Winterswijk (30 jr.)

Binnenkort jarig
Henny de Gids (25 sep)
Tristan Frans (26 sep)
Jan Marcus (27 sep)
Dante Cox (27 sep)
Melanie Spelde (28 sep)
Richard van Kammen (29 sep)
Randy Beer (30 sep)
Marouan Agzannay (30 sep)
Elsje v.d. Wateren (1 okt)
Rachid Fkiri (2 okt)

HBSS Tweets