Profiel

Gewoon lekker voetballen, bij een normale vereniging.


Sfeer

 

Uiteraard wil HBSS iedere wedstrijd winnen, maar wel op een nette manier. Dit geldt voor onze heren en dames in de zaal, onze jeugd en gehandicapten op het veld en uiteraard ook voor onze dames en heren op het veld. Daarom verlopen de wedstrijden van HBSS in een sportieve sfeer en praten wij na de wedstrijd graag nog even na met onze tegenstanders.

 

Voetbal staat bij HBSS voorop, daarom spelen wij op echt gras. Maar er vinden bij ons ook andere activiteiten plaats zoals klaverjassen, darten, zwemmen, tafeltennissen en sportdagen. Wij organiseren ook feestavonden, toernooien en trips naar het buitenland. Met onze prima accommodatie, sfeervolle kantine en prima kleedkamers bieden wij iets voor het hele gezin.

 

Historie 

 

HBSS is opgericht op 27 maart 1926 en wij hebben in de afgelopen 80 jaar heel veel mooie avonturen met elkaar beleefd. Wij zijn nu nog steeds een gezonde club met meer dan 500 leden, een volledig bestuur, deskundige trainers en veel vrijwilligers. Bij ons kiezen leden er zelf voor om iets extra´s te doen, het is zeker niet verplicht.

 

alt
Roemrucht elftal uit de jaren '30


 

Ons sportcomplex is gelegen in sportpark Harga te Schiedam en is goed bereikbaar voor onze leden uit onder andere Schiedam, Vlaardingen, Rotterdam en Maasluis. We beschikken over drie voetbalvelden,  trainingsvelden en uiteraard over een gezellige kantine met moderne kleedlokalen. De zaalwedstrijden worden gespeeld in sporthallen in Schiedam en omgeving.

 

Jeugd

 

Voor jongens en meisjes van alle leeftijden is er wat te doen bij HBSS. Voor de allerjongsten hadden wij al een speeltuin ter beschikking en sinds 2006 kunnen iedereen vanaf 3 jaar terecht bij het kaboutervoetbal. Volledige gratis kunnen kabouters van 3, 4 en 5 jaar wennen op zaterdagochtend wennen aan het voetbalspel. Maar ook spelers tussen de 6 en 18 jaar kunnen bij ons terecht om te voetballen en deel te nemen aan andere activiteiten.

 

 

 

 


De reizen naar Wales en Denemarken springen er natuurlijk uit. Maar ook Halloween, Sinterklaas, sportdagen, strandtrainingen en onze toernooien zijn zonder meer de moeite waard. Wij werken samen met de KNVB en de gemeente Schiedam om specifieke jeugdgroepen actief bij onze vereniging te betrekken. Voetbal is namelijk niet alleen een leuke teamsport, maar ook gezond voor het lichaam en de sociale ontwikkeling.

 

G-voetbal

 

Sinds 1987 heeft HBSS een team voor gehandicapte voetballers. Zij spelen op zaterdagmorgen hun competitiewedstrijden. Dit gebeurt met aangepaste spelregels over de breedte van een voetbalveld. De vreugde die van dit team uitstraalt is niet te beschrijven, maar alleen te constateren als u een wedstrijd bezoekt. Het team is meerdere malen kampioen geworden en heeft in 1993/1994 en in 2005/2006 de districtsbeker van West II gewonnen.

 

Het jaarlijkse HBSS G-toernooi is een hoogtepunt aan het einde van het seizoen. Aan dit toernooi nemen 18 teams deel en vaak zijn een aantal artiesten te gast, die voor een swingend slot van het toernooi zorgdragen. Met de nodige trots kijken wij nog terug naar de artiesten die ons toernooi op spectaculaire wijze opvrolijkten. In 1999 trad Rob de Nijs op, in 2000 waren dat de Amazing Stroopwafels, in 2007 George Baker en in 2008 Lee Towers.

 


Kampioenselftal seizoen 2005/2006
 

Supersenioren

 

De supersenioren zijn alle rustende leden van HBSS die de leeftijd van 50 inmiddels gepasseerd zijn. De meeste van hen zijn op jonge leeftijd terecht gekomen bij HBSS. Na het doorlopen van de jeugdopleiding en het jarenlang schitteren in de senioren zijn ze, gedwongen door een blessure of het thuisfront, inmiddels gestopt met voetballen.

 

Vaak zitten ze aan de bar, regelmatig staan ze langs de lijn en een groot aantal is bij de  klaverjasavonden in de kantine te vinden. Veel van hen verrichten ook werkzaamheden voor HBSS. De één doet heel veel, de ander wat minder, maar ze hebben één gemeenschappelijk doel: het voortbestaan van hun club.


Uitstapje supersenioren naar Nolet in Schiedam 2006

Sponsors

Clubblad 4

Aktiviteiten

Geen evenementen

Verjaardagen

Vandaag jarig
Merdan Özdemir (13 jr.)
Andy Griep (28 jr.)
Roy Griep (28 jr.)
Michael v Henten (33 jr.)
Nasser El Koubai (28 jr.)
Cor Maltha (73 jr.)
Rodchenko Yamar Monkau (31 jr.)

Binnenkort jarig
Marthijn Poot (26 jan)
Patty van Veldhuizen (27 jan)
Uysal Deveci (28 jan)
Karel Leeuwangh (28 jan)
Joelle Treurniet (29 jan)
Nicos Vlachos (30 jan)
Mario van Snek (31 jan)
Dirk Stolk (2 feb)
Martijn Slijt (2 feb)
Fergey Drenthe (3 feb)