Henk Groenewegen overleden

In memoriam Henk Groenewegen

Alleen de dood kan me nog verrassen

Alleen de dood kan me nog verrassen

SCHIEDAM - Gisteravond 30 augustus 2018 is Henk Groenewegen om elf uur 's avonds in het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam overleden. In december zou Henk 70 jaar oud zijn geworden. Henk Groenewegen was getrouwd met Sonja. Samen kregen zij twee kinderen, dochter Karin en zoon Jeroen. Henk laat een vrouw, twee kinderen en vier kleinkinderen achter. 

 

door Jan Schrijver

Henk was een markant persoon in de Schiedamse gemeenschap. Zo was hij enige jaren actief in de gemeenteraad voor Gemeente Belangen Schiedam. Voor de raadsverkiezingen van 2014 stond hij op de lijst voor Leefbaar Schiedam. Hij werd koninklijk onderscheiden voor zijn maatschappelijke werk en zijn vrijwilligerswerk voor de omroep. Henk was een fervent sportliefhebber. Zelf trok hij de kicksen aan bij HBSS. Aan de zijlijn van de sportvelden was hij met grote regelmaat te vinden, vroeger bijvoorbeeld om zijn broer Coen in het eerste bij Hermes-DVS te zien spelen en tot voor kort om verslag te kunnen doen voor de Stadsomroep Schiedam. Vele jaren was hij actief voor de Stadsomroep, onder meer als gastheer tijdens de talkshows zoals Café Lokaal en Wenneker Live.

Enkele maanden geleden werd zijn collegavrijwilliger en vriend Jan Willem de Boer door de Stadsomroep - na de fusie met PopUpTv - abrupt van het toneel geschoven. Dat raakte Henk in het diepst van zijn ziel. Voor hem was er maar één mogelijk antwoord: per direct zijn werkzaamheden neer te leggen voor de omroep. Op 26 april van dit jaar tekenden we het volgende op uit de mond van Henk: "Dat ze willen verjongen is me bekend, maar dat kun je ook op een elegante manier doen. Ik ben ook op gesprek geweest bij het bestuur. Mij werd te verstaan gegeven dat ik me kritisch had uitgelaten de laatste tijd over de ontwikkelingen en mij werd gezegd 'wat zou je ervan vinden dat je gaat stoppen'. Daarbij werd me een afscheidsreceptie in het vooruitzicht gesteld. Ik kreeg 14 dagen de tijd erover na te denken. Die heb ik niet nodig gehad. Wat er nu met mijn maat Jan Willem is gebeurd, trek ik me ook aan. Ik heb de eer aan mezelf gehouden en het bestuur medegedeeld dat ik per direct gestopt ben. En dat na 30 jaar radio- en 15 jaar tv-maken als vrijwilliger. Het is wel triest zo'n exit voor ons als vrijwilligers, na wat we in al die jaren voor elkaar hebben gekregen. Zuur is het."

Henk verkeerde helaas niet in wat je noemt een blakende gezondheid, maar dat er zo plotseling een eind aan zijn leven zou komen, had niemand verwacht. Enige dagen geleden stootte Henk zijn buik. Het deed niet alleen veel pijn aan zijn buik; het had ook tot gevolg dat zijn darmen niet meer wilden functioneren. Dat verstoorde ook zijn andere vitale functies. Gisteren, donderdag, werd in het Rotterdamse ziekenhuis een alles-of-niets medische actie gestart om Henk te redden. Het werd niets. Gistermiddag belde Sonja met Henks maten Jan Willem de Boer en Karel Leeuwangh om hen dit trieste nieuws te melden, zodat zij gisternamiddag nog persoonlijk afscheid konden nemen. Jan Willem: "We zaten om een uur of vijf bij Henk aan bed. Hij had weliswaar pijnstillers, maar was nog goed bij. We hebben de kans gehad om nog wat markante anekdotes uit onze ruim dertig jaar samenwerken en vriendschap in herinnering te brengen. Henk heeft in de afgelopen jaren meerdere malen gezegd tegen ons,'ik heb een mooi en goed leven gehad. Alleen de dood kan me nog verrassen'. Toen de dood zich gisteren dus aankondigde, bleef Henk echt Henk. Hij zei ons: 'Je mag verdietig worden, maar beloof me, je moet doorgaan met wat je doet.' Karel en ik hebben vrijdagmorgen - zoals we dat gebruikelijk waren met z'n drieën te doen op vrijdagmorgen - ons balletje gehakt gegeten. We zullen doorgaan Henk, dat is beloofd, maar we gaan je ontzettend missen maat."

 

Bron: deschiedammeronline.nl

Comments are now closed for this entry

Clubblad 23

Aktiviteiten

Geen evenementen

Verjaardagen

Vandaag jarig
Dilano Kammen (11 jr.)
Erik Pieters (40 jr.)

Binnenkort jarig
Barry Jung (23 jul)
Nathan Mengistu (24 jul)
Abiel Azbha (27 jul)
Hanneke van der Meer (27 jul)
Mohammed Aaguied (30 jul)
Serkan Stefanov Karamfilov (31 jul)
Michiel Bennekom (31 jul)
Salim Appih (31 jul)
Roush Maria (1 aug)
Sharon Overbeek (2 aug)